Μανία με προγνωστικά στοιχήματος και άλλα σημάδια ότι πρέπει να κόψεις το στοίχημα

Το στοίχημα είναι απλά ένα χόμπι και τίποτα παραπάνω, αν κάποιος σας λέει κάτι άλλο, τότε μάλλον σας λέει ψέματα ή απλά είναι κάποιο άτομο που δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Τι σημαίνει όμως χόμπι εν τέλει; Σημαίνει στην ουσία μία ασχολία με την οποία περνάμε τον ελεύθερο μας χρόνο για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε. Αν κάτι μας προκαλεί άγχος και αν δεν το κάνουμε με ευχαρίστηση, τότε απλά δεν είναι χόμπι πια, είναι κάτι σαν δουλειά. Μπορεί το στοίχημα σε αντίθεση με άλλα χόμπι να μπορεί να μας αποφέρει και κάποια χρήματα, αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά.

Όπως και με όλα τα χόμπι λοιπόν, ίσως να έρχεται μία ώρα που να πρέπει να τα παρατήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Ποια είναι όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον το έχετε παρακάνει με το στοίχημα; Ας δούμε μερικά βασικά!

Ασχολείστε συνέχεια με προγνωστικά στοιχήματος

Δεδομένου ότι τα προγνωστικά είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο στοίχημα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε μέρα στο να ψάχνουν και να συγκρίνουν προγνωστικά για να βρουν τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που το παρακάνουν. Αν λοιπόν βλέπετε ότι περνάτε παραπάνω από μία ή δύο το πολύ ώρες με τα δωρεάν προγνωστικά στοιχήματος, χρόνο τον οποίο και στερείτε από τους φίλους και την οικογένειας σας και γενικά αν κοιτάτε συνέχεια στο κινητό σας άσχετο με το που είστε για να δείτε νέα και προβλέψεις για το στοίχημα, μάλλον απλά έχετε εθισθεί κι έχει έρθει η ώρα να κάνετε τουλάχιστον ένα διάλλειμα.

Παίρνετε τις ήττες πολύ άσχημα

Το μόνο σίγουρο στο στοίχημα είναι ότι δεν θα κερδίσετε όλα τα δελτία που θα παίξετε, ούτε κατά διάνοια. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χάσετε περισσότερες φορές απ’ όσο θα κερδίσετε, ωστόσο με σωστή στρατηγική και στοιχήματα, δεν θα έχετε σημαντικές χρηματικές απώλειες. Αν λοιπόν βλέπετε ότι απλά και μόνο το γεγονός ότι χάσατε κάποια ματς σας δημιουργεί αρνητική διάθεση και άσχημα συναισθήματα, καλό θα ήταν να σταματήσετε για λίγο το στοίχημα ή ακόμη και τελείως. Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν κάτι δεν μας δημιουργεί χαρά και δεν μας χαλαρώνει πλέον, αλλά δημιουργεί άγχος, τότε θα πρέπει και να το σταματήσουμε γιατί απλά δεν είναι πια χόμπι.

Ψάχνετε συνέχεια για μυστικά συστήματα

Οι κακοί παίκτες στοιχήματος οι οποίοι απλά δεν καταλαβαίνουν την όλη φιλοσοφία του στοιχήματος και παίζουν απλά γιατί τους αρέσει ο τζόγος, πιστεύουν πως χάνουν γιατί είναι γκαντέμηδες, ενώ οι άλλοι κερδίζουν γιατί παίζουν συνέχεια με κάποια μυστικά συστήματα που μεγιστοποιούν τα κέρδη τους και γενικά εγγυώνται νίκες και πολλά χρήματα ακόμη και σε κουπόνια με πολλά παιχνίδια. Εννοείται φυσικά ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Κανείς παίκτης δεν κάνει «μαύρη μαγεία» ή κάτι τέτοιο για να κερδίσει στο στοίχημα, απλά παίζει έξυπνα και μετρημένα, φροντίζοντας πάντα να έχει μελετήσει καλά τους αγώνες του δελτίου. Αν λοιπόν πιστεύετε σε μυστικά συστήματα και άλλους παρόμοιους θρύλους, μάλλον δεν έπρεπε καν να έχετε ξεκινήσει το στοίχημα.

Χάνετε λεφτά που δεν πρέπει να χάσετε

Εδώ είναι που τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά. Το στοίχημα πάντα έχει ρίσκο και πάντα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να χάσετε όλα ή και μεγάλο μέρος των χρημάτων που στοιχηματίζετε. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα λέμε ότι όποιος ασχολείται με το στοίχημα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο budget στην άκρη για κάθε εβδομάδα ή μήνα και να παίζει μόνο με αυτά τα χρήματα. Εννοείται ότι αυτά τα χρήματα θα πρέπει να είναι χρήματα που περισσεύουν, με άλλα λόγια, δεν πρέπει να παίξετε ποτέ μα ποτέ στοίχημα με τα χρήματα για το νοίκι σας. Αν λοιπόν δείτε ότι η δαπάνη σας για το στοίχημα έχει αρχίσει να ξεφεύγει, εννοείται ότι πρέπει να το κόψετε «μαχαίρι» ακόμη και με τη βοήθεια ειδικών ομάδων υποστήριξης αν χρειαστεί.

Προγνωστικά στοιχήματος: το μυστικό για να βγάλεις σταθερό κέρδος

Ποιο είναι το μυστικό που κρύβουν οι πετυχημένοι επαγγελματίες παίκτες στοιχήματος? Αποφασίσαμε να κάνουμε μια έρευνα και δες τι ανακαλύψαμε.

Πριν το ψάξουμε όλο αυτό, νομίζαμε ότι οι επαγγελματίες παίκτες γνώριζαν μυστικά που δεν ξέραμε οι υπόλοιποι, θεωρούσαμε ότι είχαν σιγουράκια με υψηλές πιθανότητες ή ότι είχαν πληροφορίες  εκ ων έσω ή ότι ήταν απλώς τυχεροί. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερο άδικο…

Αφού περάσαμε χρόνο μαζί με διάφορούς επαγγελματίες, τους μελετήσαμε και βρήκαμε ακριβώς τι έκαναν για να έχουν σταθερά κέρδη από τα στοιχήματα ποδοσφαίρου. Με χαρά μπορούμε να σου πούμε ότι βρήκαμε ποια είναι η λύση. Όμως αρχικά θέλουμε να σε ρωτήσουμε το εξής……

Εάν παίζεις στοίχημα 10 ευρώ κάθε Σάββατο θα αποφάσιζες ποτέ να βάλεις 10 ευρώ στον Ολυμπιακό για να σου αποδώσει το 1/6; Αυτό σημαίνει ότι θα έβγαζες 1,67 ευρώ. Θα το έκανες? ΟΧΙ, λογικά. Διότι με τα λεφτά αυτά δεν παίρνεις ούτε πατατάκια από το περίπτερο. Πιθανότατα δεν θα το σκεφτόσουν καθόλου γιατί θα έλεγες χαμένος κόπος.

Αλλά αυτό είναι που κάνουν με συνέπεια οι επαγγελματίες παίκτες και εμείς το δοκιμάσαμε όλη την περασμένη σεζόν. Φυσικά τα πονταρίσματα ήταν πολύ υψηλότερα από 10 ευρώ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από το σημείο μηδέν.

Κάθε εβδομάδα θα υπάρχουν κάποιες μεγάλες ομάδες που θα πιάνουν από 1/7 έως 4/6, και η πλειοψηφία των ερασιτεχνών παικτών θα τις απορρίψει χωρίς να το σκεφτεί. Πολύ λίγοι θα αποφασίσουν να τις παίξουν και αυτό κάνει τον bookie να τρίβει τα χέρια του, γιατί  γνωρίζει ότι αν και κάποιες ομάδες έχουν σχεδόν συγκεκριμένες πιθανότητες να κερδίσουν λίγοι αντιλαμβάνονται  ότι πρέπει να ποντάρουν σε αυτές. Αντίθετα οι περισσότεροι κάνουν το αντίθετο, ελπίζοντας να γίνει το θαύμα και το μικρό του ποντάρισμα να τους αποδώσει τα μέγιστα, αλλά τελικά αυτό συμβαίνει σπανιότατα.

Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά μόνο αν σκεφτείτε έξω από το κουτί θα αρχίσετε να έχετε σταθερά κέρδη από τα προγνωστικά στοιχήματος. Αυτό λοιπόν που κάνουν οι επαγγελματίες του στοιχήματος είναι να στοιχηματίζουν και να ποντάρουν ακριβώς σε τέτοιες αποδόσεις. Σας φαίνεται απλό?

Βασικά αυτό είναι το πρώτο βήμα. Διότι αν απλά αποφάσισες να ασχοληθείς με το στοίχημα παίζοντας χωρίς στρατηγική γρήγορα θα τινάξεις την μπάνκα στον αέρα. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες και ορισμένη στρατηγική βάση της οποίας επιλέγουμε τα στοιχήματά κάθε εβδομάδα. Αν ήδη ασχολείσαι με τα προγνωστικά ποδόσφαιρου ήδη θα ξέρεις ότι υπάρχουν οι λεγόμενες «καυτές» ομάδες …

Ποιες είναι αυτές? Αυτές είναι οι ομάδες που κλασσικά ξεπερνούν τις άλλες είναι σχεδόν πάντα πρώτες και αναμένεται να κερδίζουν συνέχεια και παρόλο που ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν μας κάνει εντύπωση όποτε δεν το κάνουν. Τέτοιες ομάδες είναι οι κλασσικές πρωτοκλασάτες όπως η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, κ.α.

Και δεν σου κάνει εντύπωση πως οι ομάδες έχουν πιθανότητες τόσο χαμηλές;

Σκέψου, για έναν ερασιτέχνη παίκτη η απόδοση 1/6 αν η Μπαρτσελόνα νικήσει την Βαλένθια στη έδρα της μοιάζει πολύ μικρή και να καταλαβαίνει αν αξίζει. Από την άλλη ο επαγγελματίας παίκτης που ξέρει ότι η Μπαρτσελόνα είναι σε καλή φάση, παίζει στην έδρα της, δεν έχει φάει γκολ τους τελευταίους 2 αγώνες και παίζει με την ομάδα της Βαλένθια που είναι κουρασμένη μετά από έναν πρόσφατο Ευρωπαϊκό αγώνα, ίσως το παίξει γιατί πιθανότατα θα κερδίσει 19 στις 20 φορές. Αν βάλει 500  ευρώ θα περιμένει να κερδίσει 83 ευρώ.

Εντάξει, αλλά τι γίνεται αν δεν έχω 500 ευρώ για να παίξω σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Μην σκας, θα δούμε πως μπορείς να βγάλεις λεφτά και με μικρότερα πονταρίσματα σε επόμενα άρθρα.

Παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων

Η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον κόσμο, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες στα αθλητικά στοιχήματα. Με την ψηφιακή επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη, η βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να υφίσταται δυναμικές αλλαγές, επεκτείνοντας τις καθιερωμένες αγορές και σφυρηλατώντας το δρόμο της σε νέες.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε το συνολικό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων, θα διερευνήσουμε κάποιες προβλέψεις για τη μελλοντική ανάπτυξή της και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα βασικά αίτια αυτής της ταχείας επέκτασης της αγοράς.

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά αθλητικών στοιχημάτων;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το συνολικό μέγεθος της αγοράς αθλητικών στοιχημάτων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, διότι οι κανονισμοί και η τήρηση αρχείων είναι ασυμβίβαστες. Δεν υπάρχει οριστικός κατάλογος από στοιχηματικές εταιρίες  online, από χώρα σε χώρα, που οι ερευνητές να μπορούν να βασιστούν. Τα αρχεία είναι πάρα πολύ διαφορετικά για να αντιληφθούμε μια εντελώς ακριβή εικόνα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις. Το διεθνές αθλητικό στοίχημα εκτιμάται ότι έχει χρηματιστηριακή αξία 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Statista, μια εξαιρετικά αξιόπιστη εταιρία δεδομένων, οι αδειοδοτημένες στοιχηματικές ιστοσελίδες online (όπως αυτές που εξετάζουμε) αντιπροσωπεύουν πάνω από 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα έσοδα.

Τα υπόλοιπα αθλητικά στοιχήματα αφορούν χώρους όπως καζίνο, ιπποδρομίες ή άλλους παγκόσμιους παράγοντες.

Ποια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αθλητικών στοιχημάτων?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2009, η αγορά αθλητικών στοιχημάτων εκτιμήθηκε στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2016, εκτιμήθηκε σε 40 δισ. Δολάρια. Με μια τρέχουσα κεφαλαιοποίηση αγοράς (συντηρητικά) φτάνει μεταξύ $ 60-73 δισεκατομμυρίων, η αγορά αυξάνεται συντηρητικά με ρυθμό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Εάν αυτός ο ρυθμός συνεχίσει, τα αμερικανικά αθλητικά στοιχήματα θα καταλαμβάνουν όλο και σημαντικότερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Statista, πάνω από το 50% των αμερικανών πολιτών παραδέχτηκε ότι έχει στοιχηματίσει σε ένα αθλητικό γεγονός τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Δεδομένου του στίγματος που εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με τα αθλητικά στοιχήματα στις ΗΠΑ, είναι πιθανό μερικοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα να μην ήταν απολύτως πρόθυμοι να μοιραστούν την αλήθεια σχετικά με το αν ποντάρουν στον αθλητισμό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά αθλητικών στοιχημάτων?

Η αγορά της Ασίας. Με πληθυσμό άνω των 4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιοχή αυτή κατέχει το σημαντικότερο ποσοστό μεριδίου αγοράς στον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων. Εκτιμάται ότι οι κάτοικοι της Ασίας είναι υπεύθυνοι για το 47% των αθλητικών στοιχημάτων του κόσμου.

Τι οδηγεί αυτή την αύξηση;

Η απάντηση είναι απλή: Ο αυξημένος πλούτος παγκοσμίως και η ραγδαία επέκταση της ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Ιστορικά, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ (και οι δύο περιοχές της Ασίας) είναι δύο από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο.

Ωστόσο, η οικονομική ευημερία στην υπόλοιπη περιοχή παρέχει διαθέσιμο εισόδημα για δραστηριότητες αναψυχής, όπως αθλητικά στοιχήματα. Καθώς οι πραγματικοί μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται στην περιοχή της Ασίας όλο και περισσότερα χρήματα καταλήγουν να καταλήγουν σε αθλητικές εκδηλώσεις και σε στοιχηματικές εταιρίες online.

Επιπλέον, οι πάροχοι διαδικτύου στην περιοχή της Ασίας αναφέρουν ότι έχουν αυξήσει σημαντικά τη διείσδυση στην αγορά. Μια καλύτερη σύνδεση στο Internet επιτρέπει στους ανθρώπους να μαθαίνουν τα τελευταία νέα και τις τελευταίες πληροφορίες στον αθλητισμό. Είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις σταθερό κέρδος από αθλητικά στοιχήματα όταν είσαι σε θέση να συμβαδίζεις με τα τελευταία αθλήματα σε εβδομαδιαία, καθημερινή και ακόμη και ωριαία βάση.