Παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων

Η παγκόσμια αγορά αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον κόσμο, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες στα αθλητικά στοιχήματα. Με την ψηφιακή επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη, η βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων συνεχίζει να υφίσταται δυναμικές αλλαγές, επεκτείνοντας τις καθιερωμένες αγορές και σφυρηλατώντας το δρόμο της σε νέες.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε το συνολικό μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών στοιχημάτων, θα διερευνήσουμε κάποιες προβλέψεις για τη μελλοντική ανάπτυξή της και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα βασικά αίτια αυτής της ταχείας επέκτασης της αγοράς.

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά αθλητικών στοιχημάτων;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το συνολικό μέγεθος της αγοράς αθλητικών στοιχημάτων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, διότι οι κανονισμοί και η τήρηση αρχείων είναι ασυμβίβαστες. Δεν υπάρχει οριστικός κατάλογος από στοιχηματικές εταιρίες  online, από χώρα σε χώρα, που οι ερευνητές να μπορούν να βασιστούν. Τα αρχεία είναι πάρα πολύ διαφορετικά για να αντιληφθούμε μια εντελώς ακριβή εικόνα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις. Το διεθνές αθλητικό στοίχημα εκτιμάται ότι έχει χρηματιστηριακή αξία 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Statista, μια εξαιρετικά αξιόπιστη εταιρία δεδομένων, οι αδειοδοτημένες στοιχηματικές ιστοσελίδες online (όπως αυτές που εξετάζουμε) αντιπροσωπεύουν πάνω από 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα έσοδα.

Τα υπόλοιπα αθλητικά στοιχήματα αφορούν χώρους όπως καζίνο, ιπποδρομίες ή άλλους παγκόσμιους παράγοντες.

Ποια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αθλητικών στοιχημάτων?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2009, η αγορά αθλητικών στοιχημάτων εκτιμήθηκε στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2016, εκτιμήθηκε σε 40 δισ. Δολάρια. Με μια τρέχουσα κεφαλαιοποίηση αγοράς (συντηρητικά) φτάνει μεταξύ $ 60-73 δισεκατομμυρίων, η αγορά αυξάνεται συντηρητικά με ρυθμό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Εάν αυτός ο ρυθμός συνεχίσει, τα αμερικανικά αθλητικά στοιχήματα θα καταλαμβάνουν όλο και σημαντικότερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Statista, πάνω από το 50% των αμερικανών πολιτών παραδέχτηκε ότι έχει στοιχηματίσει σε ένα αθλητικό γεγονός τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Δεδομένου του στίγματος που εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με τα αθλητικά στοιχήματα στις ΗΠΑ, είναι πιθανό μερικοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα να μην ήταν απολύτως πρόθυμοι να μοιραστούν την αλήθεια σχετικά με το αν ποντάρουν στον αθλητισμό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά αθλητικών στοιχημάτων?

Η αγορά της Ασίας. Με πληθυσμό άνω των 4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιοχή αυτή κατέχει το σημαντικότερο ποσοστό μεριδίου αγοράς στον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων. Εκτιμάται ότι οι κάτοικοι της Ασίας είναι υπεύθυνοι για το 47% των αθλητικών στοιχημάτων του κόσμου.

Τι οδηγεί αυτή την αύξηση;

Η απάντηση είναι απλή: Ο αυξημένος πλούτος παγκοσμίως και η ραγδαία επέκταση της ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Ιστορικά, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ (και οι δύο περιοχές της Ασίας) είναι δύο από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο.

Ωστόσο, η οικονομική ευημερία στην υπόλοιπη περιοχή παρέχει διαθέσιμο εισόδημα για δραστηριότητες αναψυχής, όπως αθλητικά στοιχήματα. Καθώς οι πραγματικοί μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται στην περιοχή της Ασίας όλο και περισσότερα χρήματα καταλήγουν να καταλήγουν σε αθλητικές εκδηλώσεις και σε στοιχηματικές εταιρίες online.

Επιπλέον, οι πάροχοι διαδικτύου στην περιοχή της Ασίας αναφέρουν ότι έχουν αυξήσει σημαντικά τη διείσδυση στην αγορά. Μια καλύτερη σύνδεση στο Internet επιτρέπει στους ανθρώπους να μαθαίνουν τα τελευταία νέα και τις τελευταίες πληροφορίες στον αθλητισμό. Είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις σταθερό κέρδος από αθλητικά στοιχήματα όταν είσαι σε θέση να συμβαδίζεις με τα τελευταία αθλήματα σε εβδομαδιαία, καθημερινή και ακόμη και ωριαία βάση.